Хацкевич очолив “Карміотіссу”. Ми поглянули, що це за х*йня

“Динамівське” серце гріє кістки на пафосному пляжику і заробляє гроші на конторі.

Давайте чесно — ніхто з нас і близько не здогадувався про існування цього клубу. Навіть затяті менеджеродрочери навряд чи знають, що таке “Карміотісса” — це яким треба бути наглухо відбитим, щоб заглядати до чемпіонату Кіпру? Хто там взагалі є? АПОЕЛ, який десять років тому заскочив до чвертьфіналу Ліги чемпіонів, решту ж представників ми взялися вивчати по ходу цього сезону — подякуймо нашим топам, що вміють поступатися усілякій швалі. 

Футбольний світ виплюнув “Карміотіссу” в 1979-му. Майже увесь час це чудо із Пафосу бовталося у нижчих дивізіонах і повернулося до еліти лише за підсумками розіграшу 2021/22 (дебют стався у 2016-му, по завершенні кампанії команда фінішувала останньою і вилетіла).

Що цікаво, власником є росіянин дмітрій пунін, який зі свого боку доклав руку до заснування холдингу Pin-Up. Гадаємо, що всі лудомани із пострадянського простору давно зацінили цю напівлегальну букмекерську шарагу і спустили туди останні бабки на казино та ігрові автомати. Робимо висновок: Хацкевич вкотре працює на москальню, бо нікому абсолютно не потрібен. Хоча тут немає чому дивуватися. 

Мордатенький пунін вдає із себе типового господарника, від нього так і віє амбіціями наполеонівських масштабів — обіцяє облаштувати стадіон, планує тимчасово переїхати на лімасольську арену та, що головне, зберегти прописку у вишці. Власне кажучи, тому він нещодавно звільнив Душана Угрина-молодшого (по правді, не такого вже й поганого тренера — чувак добре знаний у Чехії, Грузії та Румунії). Причина зрозуміла — “Карміотісса” жахливо стартувала у чемпі (3 поразки, 8 пропущених голів). 

14 вересня пунін махнув своїм сальним пальчиком і запевнив — він проведе консультацію з партнерами для “відновлення конкурентного клімату” та “створить гарантії”. Так і з’явився Хацкевич, покликаний враз налагодити атмосферу і повести ставочний мегапроєкт до звершень. Будь ласка, покажіть цьому москалику, як Сашенька працював у “Динамо” і який там був “конкурентний клімат” (переконані, що зараз набіжать у каменти адепти двох Суперкубків і розкажуть, як все склалося насправді).  

Треба зазначити, що Хацкевич прийняв колектив, який потроху вибирається із функціональної ями — у четвертому турі “Карміотісса” нарешті перемогла і завдяки трьом набраним пунктам посіла дванадцяте місце. 

Та і без жартів — у клубі є імена, за допомогою яких можна сформувати кістяк. Це все ще гівно, зібране за нуль копійок (де ви бачили, щоби буки тратили СВОЇ кошти?), але за реаліями Кіпру не таке смердюче. Так, вільні агенти, проте ви десь та й чули про Томаша Губочана (словак овер дофіга часу смоктав газпромівську трубу) і Томаша Челюстку, який здорово попилив у Чехії. 

Взагалі у “Карміотіссі” повний інтернаціонал — болгар, серб, португалець, румун, нідерландець, ірландець, аргентинець, тоґолезець та інші. Хацкевич знає англійську (ні) і вільно комунікуватиме із цими парубками. Все це людське місиво є типовим для регіону — колектив заходить до вищої ліги, запрошує сто мільйонів футбольорів і на дистанції скидає баласт. 

Тож висновок напрошується відповідний: дно дніщенське. Причому всі, хто причетний до інфоприводу: навіть безпосередньо назва “Карміотісса”, яку не вимовиш без надламаної щелепи. Хацкевич продемонстрував проблему, яка властива усім спеціалістам із наших широт — якщо ти не налаштований на Європу, не мислиш відповідними критеріями, то приречений трудитися на казна-що. Чи то на відрижку у вигляді Придністров’я, чи то на картопляно-бананову республіку.

А, ще є Латвія, де осіли російські гроші — туди ми теж поїдемо. Найпечальніше, що це практично нічого не означає — в українському болоті такий дефіцит кадрів, що не здивуємося, якщо колись дядя Саша знову з’явиться в УПЛ.