Чи отримає «Реал» шанс стати першою командою, яка виграла Лігу чемпіонів двічі поспіль? Чи побачимо ми “Ель Класіко” у фіналі? Та то КАЖДИЙ задається цим питанням сьогодні!
Всі можливості для цього у «вершкових», по суті, є. Поправився Карім Бензема, готовий зіграти Тоні Крос, а рахунок першого матчу анітрохи не катастрофічний, та ще й гол забитий на чужому полі. Здається, вигравай – не хочу. Але це лише на перший погляд. Завдання «Ювентуса», можливо, навіть крутіше буде: команда їде в Мадрид з метою вперше з сезону-2002/03 пробитися у фінал Ліги чемпіонів. Причому шанси «бьянконері» спочатку виглядали примарними. Після жеребкування всі відрядили команду Массіміліано Аллегрі в ранг аутсайдера серед всієї четвірки півфіналістів. Туринська зустріч повинна була охолодити запал прогнозистів та диванних нострадамусів. До того ж, в обійму повертається Поль Поґба.
А перед матчем “БФ” пропонує вам зазирнути в статистику та цікаві факти. В ту саму статистику, про яку один з коментаторів ФІФА 2007 казав: “От статістікі я тупєю!”
1. Команди двічі зустрічалися на груповому етапі минулого розіграшу Ліги чемпіонів. У Мадриді сильнішим виявився «Реал» (2:1), а в Турині була зафіксована нічия (2:2).
2. Суперники провели між собою 17 матчів, все – в рамках престижного єврокубка. «Реал» на своєму полі переміг у п’яти випадках при двох поразках; всі домашні перемоги були здобуті з перевагою в один м’яч.
3. «Юве» не виступав у півфіналі Ліги чемпіонів з сезону-2002/03. Тоді туринці спершу поступилися в Мадриді «Реалу» . (1:2), але потім взяли реванш на своєму полі (3:1) і вийшли у фінал.
4. Команда Аллегрі в останніх трьох виїзних матчах турніру не пропустила жодного гола, перемігши «Мальме» на груповому етапі (2:0), дортмундську «Боруссію» в 1/8 фіналу (3:0) і зігравши внічию з «Монако» (0:0) у чвертьфіналі.
5. Карло Анчелотті працював в «Ювентусі» з 1999 по 2001 рік.
Як бонус, варто відзначити Альваро Марату, який є вихованцем мадридців. Чи зуміє він і цього разу ще раз довести, що позбавившись від нього, “Реал” програв?
Орієнтовні склади маємо такі: